Atleții noștri merg la Rio cu speranțe! Mult succes, Marius Cocioran și Narcis Mihăilă!

Campionii noștri, Marius Cocioran și Narcis Mihăilă, au plecat miercuri la Snagov, pentru ultima etapă a pregătirii înaintea deplasării în Brazilia, pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Cei doi sportivi ai clubului nostru sunt plini de speranță înaintea competiției supreme, la care vor concura pe 19 august, în proba de 50 km marș.

Marius Cocioran participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Londra 2012, în timp ce Narcis Mihăilă se pregătește pentru competiția vieții lui.

“Perioada de pregătire din Portugalia s-a încheiat, după cum am mai spus și înaintea plecării în acest cantonament, este cea mai importantă perioadă pentru noi din punct de vedere fizic și psihic. Suntem foarte mulțumiți de modul cum ne-am pregătit în Portugalia. Cum am ajuns acolo, în prima săptămână ne-a fost destul de greu, dar apoi ne-am acomodat și, după prima săptămână, ne-am intrat în formă. Pregătirea a decurs foarte bine, antrenamentele foarte bune, suntem foarte mulțumiți, deși condițiile climatice au fost destul de grele, destul de nefavorabile. N-am avut un metru umbră, numai în soare ne-am pregătit. Dar asta sper să ne ajute și la Rio, pentru că și acolo vom avea niște condiții aproape la fel. Căldură și umiditate destul de mare. Acum urmează ultima perioadă, nu mai este mult de retușat. Pregătirea în sine s-a cam terminat, acum să menținem ceea ce am pregătit până acum, niște antrenamente mai ușoare și sperăm ca la Rio, în ziua concursului, să fim în cea mai bună formă, să dăm tot ceea ce e mai bun din noi și să-i facem mândri pe toți cei care ne susțin, cei care sunt alături de noi”, a spus campionul Marius Cocioran.

“Sunt foarte fericit că voi pleca în câteva zile la cel mai important concurs din viața mea. Acest lucru mă face încrezător că la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro voi reuși un timp foarte bun. Sper să reușesc un timp mult mai bun decât cel de la Roma, de la Campionatul Mondial pe echipe. Acum opt luni nu mai credeam că mă pot califica la Jocurile Olimpice, dar soarta m-a adus aici și într-o lună de zile voi avea competiția vieții mele. În Portugalia am avut multe de învățat, mai ales în prima săptămână, una foarte grea pentru mine. Unele antrenamente nu au ieșit exact așa cum mi-am dorit. Dar celelalte două săptămâni de pregătire au ieșit exact cum trebuia. Am parcurs mulți kilometri, am reușit să fac două personal best pe 30 km și 40 km, ceea ce mă face să sper la un timp foarte bun la Rio. Sunt pregătit fizic și psihic”, a spus la rândul său și Narcis Mihăilă.

Alături de sportivi s-a aflat de fiecare dată antrenorul Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, care are meritul de a fi pregătit strategia perfectă pentru elevii săi. “Suntem bucuroși că în cele 25 de zile de pregătire în Portugalia, sportivii s-au prezentat foarte onorabil. Suntem bucuroși în primul rând că nu au fost accidentări, nu am avut probleme medicale. Antrenamentele au decurs normal, conform planului de pregătire. Am acumulat mulți kilometri, am acumulat volumul, iar începând de săptămâna aceasta reducem volumul pentru a intra în formă pentru competiția de la Rio, din data de 19 august. La Snagov urmează câteva zile de acomodare, iar luni dimineață, la ora 7, se va pleca spre Rio de Janeiro. Sperăm că în Brazilia, cei doi sportivi de la CSM Reșița și CSU Reșița vor face o figură frumoasă și își vor îndeplini tot ce și-au propus și mă refer la noi recorduri personale, ceea ce pentru Marius Cocioran ar însemna un nou record național”, a precizat antrenorul Octavian Măzăran.

Marius Cocioran și Narcis Mihăilă au dat autografe pe bannerele amplasate la intrarea pe stadionul de atletism din Govândari, aflat în administrarea Clubului Sportiv Municipal Reșița, unul dintre partenerii de nădejde ai CSU Reșița. Mulțumim directorului Rusalin Fîc pentru această inițiativă și le mulțumim totodată tuturor celor care au fost alături de noi în această perioadă!