Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa, în pregătiri pentru noul sezon competiţional

Pentru sezonul 2012-2013 al Diviziei A de handbal feminin, Universitatea Reşiţa va miza în mare parte pe acelaşi lot de junioare din sezonul trecut. Cea mai importantă veste este cea a revenirii la gruparea bănăţeană a interului Laura Roiban (23 ani), după un an de împrumut la fosta prim-divizionară CSU Neptun Constanţa (unde în 2011-2012 a antrenat Florin Pera, cel care antrenase trei sezoane consecutiv pe Universitatea Reşiţa, cu care reuşise promovarea în Ligă, în 2009, şi a condus echipa din Banat timp de doi ani în primul eşalon).
La Universitatea Reşiţa au venit în această vară două jucătoare născute în 1993 care tocmai au terminat junioratul, precum şi o junioară I. Vor îmbrăca tricoul Universităţii Ioana Stoiculescu (portar) şi Alexandra Mihai (extremă stânga), ambele de la LPS Piteşti. Cele două sunt studente în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sportivă din cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa. De asemenea, la „U“ a venit şi junioara I Sarah Ciurdaş (inter dreapta, 18 ani), de la CS Marta Baia Mare.
După un stagiu de pregătire în staţiunea Băile Herculane, echipa reşiţeană a susţinut câteva partide de verificare în această săptămână, la Sânnicolau Mare (cu lotul naţional de junioare II şi cu Unirea din localitate) şi la Timişoara, cu echipa locală CS.

Pentru sezonul viitor, Universitatea Reşiţa va fi antrenată de acelaşi cuplu de antrenori, Cristian Busuioc şi Liviu Viaşu.