Marius Cocioran l-a învins pe campionul mondial al probei de 50 km mars!

Sportivul nostru, Marius Iulian Cocioran a avut o comportare onorabilă la campionatul European de Atletism de la Zürich, din Elveția. Atletul pregătit de Octavian Măzăran a concurat în proba de 50 km marș, o probă lungă și dificilă.
Pentru această ediție a Campionatelor Europene, Marius Cocioran și-a propus să facă o cursă bună, să scoată un timp bun și să aibă o clasare onorabilă. Bătălia pentru aurul european s-a dat încă de la început între reprezentanții Rusiei (care au condus o bună parte a timpului) și francezul Diniz, însă în cursă a intervenit și slovacul Toth, care în cele din urmă și-a adjudecat medalia de argint.
Reșițeanul Marius Iulian Cocioran a încheiat pe locul 23 proba de 50 km marș, cu timpul de patru ore, trei minute și 25 de secunde. A rezistat până la final, spre deosebire de campionul mondial de anul trecut, de la Moscova, irlandezul Robert Heffernan, care a fost nevoit să abandoneze.
Campion european al probei de 50 km marș este francezul Yohann Diniz, care a parcurs traseul în trei ore, 32 de minute și 23 de secunde. Medalia de argint i-a revenit slovacului Matej Toth (3:36:21), iar cea de bronz rusului Ivan Noskov (3:37:41).