Suntem cei mai buni la marș! 15 medalii la Campionatul Național

În data de 25 martie, în orașul unirii, Alba Iulia, au avut loc Campionatele Naționale de marș pentru seniori, tineret și juniori, atât la probele individuale, cât și pe echipe. Reprezentanții Clubului Sportiv „Universitatea” Reșița au cucerit 15 medalii: cinci de aur, cinci de argint și cinci de bronz. Dintre acestea, cinci au fost în concursul pe echipe, alte zece fiind la individual.
După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an sudenții de la Facultatea de Ștințe Sociale – programul Educație Fizică și Sportivă au reușit să obțină rezultate onorante pentru municipiul de pe malul Bârzavei. Reprezentanții UEMR și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori, cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu, Narcis Mihăilă și Doru Ursu. Cea de-a doua echipă a universității participantă la competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea), Valentina Tincu (studentă în anul al III-lea) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la tineret, fiind medaliată cu argint la senioare.
Zece medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, studenții Reșiței au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru – argint și Ionuț Pleșu – bronz, iar la 10 km marș, juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele: la senioare, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (studentă în anul al II-lea) au cucerit argint, respectiv bronz; la tineret au urcat pe podium Bianca Molnar – aur și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) – argint.
După această competiție, sportivii studenți vor reprezenta Banatul Montan în data de 14 aprilie la Campionatele Balcanice de marș din Serbia, iar în perioada 5-6 mai la Campionatul Mondial de marș pe echipe, competiție ce va avea loc în orașul Taicang din China. Pe această cale dorim să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate. Menționăm buna colaborare dintre Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Clubul Sportiv „Universitatea” Reșița, club prin care studenților li se oferă educație sportivă corespunzătoare, emancipare și bună dispoziție, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță!