Universitatea Reşiţa a câştigat Cupa Reşiţa la handbal

Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa a câştigat mini-turneul organizat la Sala Polivalentă, sub titulatura „Cupa Reşiţa“, la care au mai participat vicecampioana naţională Universitatea Jolidon Cluj şi CSM Cetate Deva. Elevele antrenorilor Florin Pera şi Liviu Viaşu au debutat cu o victorie de senzaţie, chiar dacă într-un meci amical, în faţa vicecampioanelor de la Cluj, cu scorul de 31-25. Universitatea Jolidon Cluj s-a impus în a doua partidă, 37-35 cu CSM Cetate Deva, pentru ca turneul să se încheie cu întâlnirea dintre Universitatea Reşiţa şi Cetate Deva, victoria revenind formaţiei gazdă, cu 33-28. Astfel, cu două victorii, gruparea bănăţeană a adjudecat trofeul pus în joc, având până acum un parcurs bun în perioada de pregătire. Practic, Universitatea Reşiţa este neînvinsă în meciurile de verificare, după „dubla“ cu divizionara A, Viitorul Mediaş, venind cele două victorii cu formaţii importante din Liga Naţională.

„Au fost două meciuri foarte disputate. Ne pregătim pentru a câştiga fiecare meci, i-am imprimat echipei mele o mentalitate de învingatoare. Să muncească la fiecare meci, indiferent de adversar şi importanţa partidei. Numai aşa putem creşte în valoare. Sunt foarte mulţumit de faptul că am reuşit să câştigăm acest turneu, meritam clar să ne adjudecăm trofeul. În meciul cu Jolidon am făcut două reprize extraordinare, iar în meciul cu Deva am avut şi diferenţă de zece goluri. Vreau să le felicit pe fete pentru că au respectat sarcinile de joc, s-au apărat exemplar, au muncit foarte mult. Ne-a mers bine faza de apărare, în special în meciul cu Jolidon. Cu Deva au mai fost anumite probleme, pe undeva era de aşteptat, după un meci aşa tare cu Jolidon, în care fetele au dat totul pe teren, până la ultima picătură de energie. Din punct de vedere fizic, atât cu Clujul, cât şi cu Deva, în a doua repriză am fost clar peste adversare. Au fost două zile reuşite pentru noi, sunt mulţumit, dar un lucru important pe care l-am spus fetelor după cele două victorii este să rămânem cu picioarele pe pământ. Şi sper să fim sprijiniţi, pentru a continua munca începută la această echipă“, a spus antrenorul Florin Pera.

Cupa Reşiţa la handbal feminin, competiţie ajunsă la cea de-a doua ediţie, a fost organizată de Direcţia pentru Sport a Judeţului Caraş-Severin, Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa, Clubul Sportiv Caraş-Severin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.