Universitatea Reşiţa – Tomis Constanţa 23-25 (11-10)

Deşi echipa noastră a făcut un joc bun, în etapa a şaptea a Ligii Naţionale de handbal feminin, în cele din urmă victoria a revenit formaţiei Tomis Constanţa, cu 25-23.

Bianca Anghelescu a făcut un meci mare cu Tomis

Bianca Anghelescu a făcut un meci mare cu Tomis

Pe parcursul primei reprize, Universitatea Reşiţa a avut iniţiativa şi a condus-o pe Tomis chiar la patru goluri diferenţă, 9-5 în minutul 15 şi 11-7 în minutul 20. La pauză, însă, reşiţencele au intrat cu avantaj minim, 11-10. În repriza secundă, oaspetele au preluat conducerea şi s-au desprins la trei goluri, 20-23, în minutul 55, însă cu o tresărire de orgoliu, Universitatea egalează spectaculos şi îi rămăseseră 120 de secunde de speranţă. Din păcate, ratările ne-au fost fatidice şi Tomis a taxat imediat, pentru o victorie cu 25-23. Astfel, Universitatea Reşiţa ratează ocazia obţinerii primelor puncte în Liga Naţională, ediţia 2010-2011. A fost un succes care a stat la îndemână handbalistelor pregătite de Florin Pera şi Liviu Viaşu, în ciuda numeroaselor indisponibilităţi din lot. În partida cu Tomis, s-a jucat practic cu un singur portar, Bianca Anghelescu, pe care o felicităm pentru paradele sale, 14 la număr (cu trei aruncări de la şapte metri apărate).

Reşiţa: Bianca Anghelescu, Paula Vişan – Gulnara Garipova (6), Maria Duţă (4), Loredana Iancu (4), Zsanett Borbely (3), Laura Roiban (2), Călina Calu (2), Renata Bârz (1), Maria Cricleviţ (1), Ştefania Lazăr, Simina Neag, Maria Turnea, Alexandra Irimuş. Antrenori: Florin Pera şi Liviu Viaşu.
Tomis: Andreea Smedescu, Raluca Borodi, Mihaela Petrescu – Nicoleta Rusu (6), Florina Zamfir (6), Loredana Mateescu (4), Andreea Tîlvîc (4), Aneta Gheorghe (3), Georgeta Pătru (2), Mihaela Pârâianu, Ioana Pătuleanu, Alexandra Iovănescu, Oana Cîrstea, Andreea Dincu. Antrenor: Ion Crăciun.

Partida a fost arbitrată de Ionuţ Marta şi Ştefan Hendrea, din Baia Mare.

Iată ce a declarat după meci antrenorul Florin Pera:

„În ciuda tuturor problemelor de lot, cred că am făcut un joc extraordinar de bun. Fetele s-au mobilizat, am făcut o apărare bună. O felicit pe Bianca Anghelescu pentru felul cum a apărat, pentru modul curajos în care a jucat. Simt o durere în suflet că nu am reuşit mai mult astăzi. Pe final de joc, poate că şi frica în faţa portarului advers şi emoţiile unor jucătoare mai tinere s-a văzut şi practic aici cred că s-a făcut diferenţa. Am avut două situaţii clare de unu la unu cu portarul, ratate din păcate. Parcă nici şansă nu am avut. Noi nu am reuşit să înscriem la egal sau când eram conduşi cu un gol, şi în loc să intrăm noi în avantaj cu un un gol pe final de joc, au intrat ele. Practic, aici s-a scris jocul. Oricum, vreau să felicit fetele mele, care sunt mai puţin cunoscute în Liga Naţională. Majoritatea dintre ele sunt venite din Divizia A şi faptul că jucăm de la egal la egal cu echipe de talia Tomisului, e un lucru îmbucurător. Din păcate, neobţinând rezultate, ne este din ce în ce mai greu. Moralul lor e picat, am încercat să le încurajez, să fiu alături de ele, pentru a reuşit jocuri cât mai bune. Astăzi am făcut un joc care cred că a publicului. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit. Ne pare rău că nu am reuşit mai mult. Cred că astăzi am fi meritat, dar parcă nici şansă nu avem, este al treilea meci pe care îl pierdem în ultimele secunde. Sper eu să ne întărim, pentru că problemele medicale, accidentările, ne dezavantajează. Dar, dacă vom face o campanie bună de achiziţii în iarnă, cred că vom reuşi să menţinem Reşiţa şi după al doilea an în Liga Naţională.“